Forum ŚWIETLICOWY KRAMIK Strona Główna ŚWIETLICOWY KRAMIK
www.swietlicowykramik.republika.pl
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kuchnia

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ŚWIETLICOWY KRAMIK Strona Główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joannaho
Administrator



Dołączył: 28 Cze 2007
Posty: 77
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Śro 14:59, 04 Lip 2007    Temat postu: Kuchnia

Co dobrego gotujecie?? Wasze przepisy lub linki do stron z przepisami.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Sob 20:41, 07 Lip 2007    Temat postu:

Wczoraj upieklam 2 blachy ciasta drozdzowego a teraz zostala 1/3 drugiej blachy. Podam przepis

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Sob 20:54, 07 Lip 2007    Temat postu:

Ciasto drozdzowe robione mikserem
do wysokiego naczynia, ja mam takie z miksera, dac 1 kg przesianej maki,3 zoltka,2 cale jajka,1 szklanke cukru,2 szklanki cieplego mleka, 2 paczki suchych drozdzy,szczypta soli, 2 cukry waniliowe i roztopiona margaryne. Na mikser zalozyc koncowki takie weze, nie te do ubijania ,bo tylko wezami mozna to ciasto wyrobic. Ja wyrabiam pare minut az ciasto odchodzi od scianek miski. Lopatka wygarnac na 2 blachy (do pieczenia biszkoptow)i rozciagnac na cala powierzchnie. Przykryc sciereczka i wlozyc pod koldre na 1 1/2 do 2 godz. Na wierzch daje tarte jablka z cynamonem i bulka tarta.Zrobic posypke: 2 lyzki margaryny,4 lyzki cukru, 8 lyzek maki i posypac jablka. Piec godzine na 200 C.Smacznego!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:24, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] tutaj znalazlam przepisy Maklowicza

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:26, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] fajna strona z przepisami,juz podzielona na kategorie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:29, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] strony z przepisami, z wyszukiwarka,a z lewej strony Nasi mistrzowie kuchni,warto wejsc i zobaczyc

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:37, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] przepisy z wyszukiwarka i dzial Kuchnie swiata

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:41, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] z tej strony mozna sciagnac fajne salatki

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:55, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] przepisy alfabetycznie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:57, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] tez alfabetycznie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Nie 17:58, 08 Lip 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] i te tez alfabetycznie

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Pon 17:43, 13 Sie 2007    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych] w tym katalogu znajdziecie wszystko, tylko zarezerwujcie sobie duuuzo czasu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Czw 20:03, 18 Paź 2007    Temat postu:

Dzisiaj upieklam chleb ziarnisty - polecam.
W pol szklanki cieplej wody rozmieszac 7 dag drozdzy dodac lyzeczke maki i lyzeczke cukru. odstawic.
Piekarnik nagrzac na 200 C.
W duzej misce wymieszac:
1 kg maki tortowej
po 5 lyzek : siemienia lnianego, platkow owsianych, sezamu i slonecznika, oraz szklanke otreb owsianych, dodac 2 lyzeczki soli i 1 lyzeczke cukru.
Gdy zaczyn jest gotowy wlac go do miski , dodac 1 litr letniej wody i pol kieliszka spirytusu. Wymieszac recznie, bedzie rzadkie. Wylozyc do 2 foremek jak na babki, posmarowanych maslem. Pare minut odczekac i wlozyc do piekarnika . Piec 1 godz na 200 C i jeszcze 15 min na 160 C.
Wydaje sie duzo roboty ale to szybko idzie a jak smakuje!


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ulau




Dołączył: 04 Lip 2007
Posty: 43
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: slask

PostWysłany: Sob 18:23, 17 Lis 2007    Temat postu:

Zdradze moj przepis na szybka pizze palce lizac.
5 dek drozdzy rozmieszac w szklance cieplej wody.
Do miski wsypac 2,5 szklanki maki, 1 lyzke cukru, 1 lyzeczke soli ,2 lyzki oleju i rozmieszane drozdze(wystarczy pare minut jak postoja) i wyrobic na gladka mase. Gotowe rozciagnac na cala blache posmarowana olejem . Na wierzch wg upodabania. Do pieca na 20 - 25 min jak kto lubi. Pycha.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aniqa




Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 7
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Poland

PostWysłany: Sob 18:21, 12 Mar 2011    Temat postu:

Niedawno trafiłam na fantastyczną stronkę gotujskutecznie. Jest rewelacyjna! Zamieszczone są tam także filmiki, jak krok po kroku wykonać każde danie. Szczególnie chleb i rogaliki drożdżowe warte są polecenia.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ŚWIETLICOWY KRAMIK Strona Główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin